header_beach

La Hacienda - La Rancheta - Ranch - Hotel - Bungalows - B&B - Kamers met ingerichte keuken - Kamping Paardrijden - las Galeras Samana - Dominikaanse Republiek Flag Germany Flag Belgium Flag Holland Flag USA Flag France

la hacienda
Home Logies Paardrijden Las Galeras Activiteiten Info en Links

Informatie en Links

De positie van de DR in de Caraiben
De positie van Samana in de DR

Het schiereiland Samana en de positie van Las Galeras. (leterlijk aan het einde van de weg)

Hoe te komen tot La Rancheta

La Rancheta is gelegen op 2,5 km van het kruispunt in Las Galeras, La Hacienda op 3 Km dicht genoeg om naar het dorp te wandelen (20 minuten wandelen) ver genoeg verweiderd van verkeerslawaai en discotheek muziek wat tot laat in de nacht kan aanhouden.

Komende uit de richting van Samana, centrum Las Galeras op het kruispunt waar het "Tourist Services / internet center " is, de straat rechts inslaan en deze 2,5 km volgen tot de ingang van La Rancheta aan de rechterzijde van de weg, voor La Hacienda, voorbij La Rancheta tot einde weg dan naar rechts heuvel op, rechts aanhouden en 2 minuten verder rijden tot La Hacienda.

Opgepast, na de hoofdingang van het all inclusive hotel te zijn voorbijgekomen zal de straat overgaan in een aardeweg, dan nog een kleine km verder is La Rancheta. Kom je op het strand toe dan ben je al te ver.

Je kan vanuit het centrum van Las Galeras een motortaxi huren voor ongeveer 50 pesos, indien er een comunicatie probleem is zeg je als bestemming ,Casa Marina, aan de ingang van het hotel doe je teken om nog verder te rijden.De meeste motoconchos weten waar het is, Karin en Ronald betalen geen commisie om toeristen te brengen en daarom kan het gebeuren dat men probeert U ergens anders naartoe te lokken. Laat U niks op de mouw spelden, La Rancheta en La Hacienda zijn het ganse jaar geopend.

Mocht er een probleem zijn Karin en Ronald te vinden, je kan Karin bellen op haar GSM 829.939. 8285 of vraag de mensen in "Paraiso Bungalows" die zullen U graag de weg wijzen.

Na al deze moeite zal U zeker en vast tevreden zijn.

 

Inhoudstafel

Hoe kom ik naar Samana Peninsula Geldzaken Communicatie
Hoe kom ik tot Las Galeras Gezondheid Services
Rondreizen Wat meebrengen Shopping

 

Hoe kom ik naar Samana Peninsula  

Internationale Vluchten naar de DR:

Zie Links beneden voor vliegtuigmaatschap-pijen die vluchten verzorgen naar de DR. vanuit Europa of Noord Amerika. De dichtsbijgelegen luchthaven is Samana (El Catey) Andere mogelijke luchthavens zijn: Puerto Plata, Santiago, Santo Domingo, La Romana en Punta Cana.

Een taxi tot Las Galeras vanuit een van de luchthavens kost tussen 60 en 300 USD, de juiste prijs zal afhangen van de afstand tot Las Galeras.

Per Auto

Vanuit de luchthaven van Santo Domingo "Las Americas" richting Santo Domingo - aan de tolhuisjes rechts aanhouden - 2,5 à 3 Km voorbij het bord "Samana" staat een groen bord "Monte Plata" deze richting volgen = autopista naar Samana. Duur 3 uur.

Vanuit Puerto Plata – Volg de kustweg (Route 5) tot in Samana. Opgelet in Nagua, Route 5 blijven volgen en niet afdwalen richting Santo Domingo (4 uur).

Vanuit Santiago – Aanbevolen, Route 1 naar La Vega, dan richting zuid naar San Francisco de Marcoris, neem dan route 132 richting Nagua, van Nagua Route 5 tot Sanchez en vandaar naar Samana. Ongeveer 4 uur.

Punta Cana –Rijden vanaf Punta Cana is een 8 uur durende lange rit, eerst richting Santo Domingo en van daar de beschrijving bovenaan volgen. Er is geen weg die direct naar Samana voert en de Ferry in Sabana de la Mar neemt geen auto's mee enkel motorfietsen en mensen.

Met het Publiek Transport

Check www.LonelyPlanet.com of www.DR1.com voor recente vertrektijden van bussen, alles veranderd snel in de DR.

Vanuit Sosua / Puerto Plata – tegenover het politiebureau in Sosua kan U om 6 uur s'morgens de bus nemen naar Samana, kost ongeveer 250 pesos. U kan deze reis ook ondernemen met de publieke guaguas. Ongeveer 5 maal overstappen; kost ook iets duurder en is minder komfortabel maar mogelijk.

Vanuit Santa Domingo en Santiago– check bij Caribe Tours voor de vertrektijden naar Samana. Vanaf Santiago komt U naar Samana met "Linea Santiaguera".

Vanaf Punta Cana – Neem de guagua (5 in totaal) vanaf Bavaro tot Sabana de la Mar om daar de overzetboot te nemen naar Santa Barbara de Samana. Duur ongeveer 5 uur.


Inlandse Vluchten

check recente informatie op www. DR1.com

Vanuit Punta Cana en Puerto Plata – regelmatige vluchten naar El Portillo bij Las Terrenas op 45 minuten rijden van Samana. Vandaar kan U verder met de guagua of een taxi nemen naar Las Galeras. ( aan te bevelen s'nachts )..

Vanuit Santo Domingo – regelmatige vluchten naar Arroyo Barril op ongeveer een 1/2 uurtje rijden van Samana.

Hoe komt U tot Las Galeras Rondreizen

Las Galeras aan de oostkant van Samana Peninsula.Volg de weg die vertrekt vanuit Santa Barbara de Samana en 40 minuten verder eindigd aan het strand van Las Galeras..

Het meest voor de hand liggend is landen in de luchthaven van Samana ( El Catey) geopend sinds 2006. Er zijn in El Catey nog geen hotels of andere voorzieningen en is gelegen op ongeveer 1 uur autorijden tot Santa Barbara de Samana..

Aangekomen in deze luchthaven kan U een taxi nemen, een auto huren of afgehaald worden door Ronald indien van te voren aangevraagd.

Daar reizen tot Las Galeras een inspanning vergd is het goed om minstens 3 overnachtingen te plannen. Zoals Karin zegt " je kan niks beleven in 1 dag en mogelijk Las Galeras verlaten met een verkeerde indruk". Dit is een plaats om te bezoeken als je tijd hebt.

Op de Malecon in Santa Barbara de Samana kan je een guagua nemen (locale publieke minibusjes die van een klif lijken te zijn gevallen) deze zijn goedkoop en kosten ongeveer 2,5 USD..

In Santa Barbara de Samana kan je ook een taxi nemen, de prijs zal afhangen van Uw onderhandelingstalent, 700 pesos is dan een redelijke prijs.

In Las Galeras zijn er steeds private taxis tot Uw beschikking, deze vindt men op de parking van het all inclusive resort, Grand Paradise maar ter plaatse nog steeds gekend als Casa Marina hotel.

Huurauto – U kan makkelijk een auto huren in de DR, voor het schiereiland Samana is een jeep of 4X4 aan te bevelen. Een voertuig huren in Las Galeras voor verschillende dagen of voor de duur van Uw vakantie kan geen probleem zijn. Goed om te weten is dat autorijden in de DR. een avontuur op zich is.

Bussen - Caribe Tours is de nationale busmaatschapij met regelmatige ritten van Santo Domingo naar Samana.l

Guagua – private mini busjes, rijden van dorp tot dorp over het ganse eiland . Deze zijn meestal overvol maar ook spotgoedkoop. Dit is de manier om van Samana naar Las Galeras te reizen.

Motoconcho – motortaxi. Geen zin om te lopen, dit is het meest gebruikte vervoer in Las Galeras om korte afsanden te overbruggen.

Private Taxi – U kan makkelijk een taxi organiseren vanaf al deze plaatsen ( Santo Domingo, Santiago, Puerto Plata, Punta Cana, Samana Airport (El Catey)) Dit zal tussen 100-en 300 USD kosten afhankelijk van de afstand tot Las Galeras.

Note: Komende van Punta Cana zal U gedropt worden aan het haventje van Sabana de la Mar waar U de ferry kan nemen naar Santa Barbara de Samana.

Ron kan soms gasten afhalen op de luchthavens - informeer hiernaar bij het maken van uw. reservering.

Geldzaken Gezondheid

Er is een bank in Las Galeras waar U met Uw kaart geld kan afhalen aan een automaat.. .

In Las Galeras kan je betalen met pesos, euros, US dollar, (traveler’s cheques worden de laatste tijd niet meer aanvaard), geld omwisselen is geen probleem..

Karin en Ronald aanvaarden euro, US dollars, pesos.Zoals de meeste plaatsen in Las Galeras aanvaarden ze geen credit kaarten..

Euro word algemeen aanvaard in de DR maar de wisselkoers is dikwijls lager dan wat het zou moeten zijn.

Er is een bankautomaat in het all inclusive hotel in LG, maar beter hier niet op te vertrouwen, dikwijls is dit buiten werking.

In het algemeen zullen er bij het nemen van de gewone voorzorgen geen problemen zijn in Las Galeras. Wees voorzichtig met wat U eet, drink veel water en voorkom zonneslag.  

Sommige websites waarschuwen voor malaria, er zijn gevallen geweten verder in het zuiden o.a. in Punta Cana, maar geen enkel in Las Galeras of omstreken. Malaria pillen kunnen nevenwerkingen hebben en een ziek gevoel teweegbrengen en uw vakantie vergallen. Beter is om bij valavond lange mouwen en lange broek te dragen of een muggenrepelent aan te brengen.

 

Er is een klein ziekenhuis en Las Galeras waar men U kan helpen met eerste zorgen.

Builen en schrammen, zeker als je met kinderen reist, de normale gang van zaken. Aan te raden een kleine reisapotheek mee te brengen (ontsmettingsspray, zoutpillen, wondpleisters, verband, zalf tegen insektebeten enz.

Communicatie Services

U kan internetten in het privaat gerunde "Tourist Services" gebouw, eveneens aan het kruispunt.

Publieke WIFI in het centrum van Las Galeras . Indien in het bezit van een laptop WIFI gratis ter beschikking in "La Hacienda" voor de gasten ter plaatse.

Het is mogelijk Uw GSM te gebruiken in Las Galeras. Indien deze niet werkt koop een goedkope gsm (300 Pesos met 100 Pesos bel tegoed) . Het is moeilijk om een publieke telefoon te vinden.

Wasserij -Er is geen wasserij in Las Galeras wel in Samana.  

Haarkapper - In de Dominikaanse Republiek wensen velen hun haar te laten vlechten in "Bo Derek" stijl, dit is mogelijk op het strand en in de verschillende kapsalons in Las Galeras.

 

Benzine station - Er is geen benzine station in Las Galeras tenzij de standjes met benzine gevulde bierflesjes , aan te raden uw benzinetnk te vullen in Samana.

Electriciteit– Las Galeras is een van de weinige plaatsen in de DR met een betrouwbare electriciteitstoevoer. Standaard 110 volt.

Wat mee te brengen Shopping

Enkele sugesties...

Leesboeken, rifschoenen en snorkel-materiaal, baterijen indien verschillend van AAA en AA, benodigdheden voor een digitale camera, wekker,zakllamp, verre-kijker, vochtige zakdoekjes, zonnemelk met hoge beschermingsfactor, eerstehulppakket, komfortabele wandelschoenen, lichte lange broek, T-shirt met lange mouwen en lichte regenkleding.

Er Zijn meerdere shops in Las Galeras waar U souvenirs en kadootjes voor thuisblijvers kan vinden. Alsook verschillende plaatsen waar de typische schilderijen worden verkocht, onderhandelen over de prijs is aan te bevelen.

Er zijn drie supermarktjes waar men zijn dagelijkse inkopen kan doen.

Las Galeras heeft een apotheek en een kliniek.

Links
www.dr1.com Een goede web site met locale informatie bijgehouden door mensen die ter plaatse leven.
www.lonelyplanet.com De " Thorn Tree" op Lonely Planet is een behulpzame bron van informatie..
www.samana.net Informatie over Samana en behulpzame landkaarten.
www.samana.org.do Center van Conservation
en Eco-Development
www.whalesamana.com Whale watching met Kim
www.airtransat.com Charter vluchten van Canada
www.jetblue.com Vluchten van de oostkust van de USA
www.jetairfly.com Vluchten vanuit Belgie.
www.charterflights.co.uk Charter vluchten vanuit England.
www.samanaride.com Tour Samana per motor.

 

bayrunGSMl# 1.829.939.8285, Email: info@larancheta.com

Gesproken talen : Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands.

trip adviser facebook hostel world YOU TUBE

©copyright 2009-2011 Between the Horns Web Design