header_beach

La Hacienda - La Rancheta - Ranch - Hotel - Bungalows - B&B, Kamers met ingerichte keuken -Kamping Paardrijden - Las Galeras - Samana -Dominikaanse Republiek Flag Germany Flag Belgium Flag Holland Flag USA Flag France

la hacienda
karin and prinske
Home Logies Paardrijden Las Galeras Activiteiten Info en Links


Help paarden, honden en katten

 

Paardrijden Natuur Trails

"Karen is multi-lingual. Ze heeft mooie paarden die men kan huren voor een van de beste en meest magische paardrij-excursies die ik ooit heb mogen meemaken. Als rijden langs mango bomen, koffie plantages en eenzame stranden uw droom is, kan zij dit voor jou waar maken. Karin is eveneens een encyclopedie van wetenswaardigheden over al de wonderlijke, verborgen schatten van Las Galeras".

 

excursion_rindon

Te paard , daar waar de meeste toeristen nooit komen, is een geweldige manier om Las Galeras te beleven en is tevens voor velen het hoogtepunt van hun verblijf in de DR.Veiligheid voor allen, voor u en uw paard is Karin's prioriteit en maken de meeste trips toegangkelijk voor iedereen. Helpers komen mee op elke trip, ze begeleiden de kinderen, beginners en allen die extra hulp nodig mochten hebben.Leer Las Galeras, de Dominikaanse Republiek met zijn mensen, dieren en planten kennen. Dag, halve dag en overnachtingstrips worden aangeboden. De trips zijn door haar zelf samengesteld en worden door niemand anders aangeboden. De excursies zijn persoonlijk en zelden komen er meer dan 6 personen mee op een trip. Prijzen vanaf USD35 .

 

Halve dag trips

 
playa_madama

Playa Madama
Prijs USD 55.00
9.00 – 13.00h
Playa Madama

Na een tocht te paard bereiken we Playa Madama, een verlaten strandje ergens verstopt in de omgeving van Las Galeras . Om het strand te bereiken is er een korte steile afdaling die echter door iedereen makkelijk te maken is. Je kan er zwemmen, snorkelen, of strandjutten en na het drinken van een verse kokosnoot brengt Karin U naar een mooie grot met stalactieten en stalagmieten. Een panorama-uitzichtpunt naast Playa Madama staat ook op het programma vanwaar U tijdens de wintermaanden met een beetje geluk ook walvissen kan zien.

 

Punta

Punto
Prijs USD 45.00
9.00 – 12.00h
Punto betekend hier “uitzichtpunt”. Van hieruit hebt U een 360° panorama uitzicht over de Baai van Samana . deze trip neemt U mee in de heuvels waar U verschillende, U nog onbekende planten en boomsoorten zal ontdekken . Aangekomen bij “Punto” is er een grote kans om tijdens de wintermaanden de bultrugwalvissen te zien springen en met veel geluk ook een neushoornleguaan te zien.

 

Traditional village in Dominican Republic

Bergdorp
Prijs USD55.00
9.00 – 13.00h

La Guazuma is een typisch Dominikaans dorp in de heuvels achter Las Galeras. Vanaf de landweg in de richting van het dorp zijn er mooie uitzichten op de oceaan en Las Galeras. In het dorp zullen we een bezoek brengen aan een Dominikaanse familie, de vrouw des huizes is heel fier ons haar tuin te tonen met de nodige uitleg over de geneeskrachtige planten. Daarna een bezoek aan het huisje met de keuken . Versgemaakt fruitsap wordt U door de familie aangeboden en is altijd een welkome verfrissing. Op deze tocht is er een steile heuvel waar we de paarden tevoet moeten begeleiden .

 

Dag trips


rincon_excursion

Playa Rincon
Prijs USD 75.00
9.30- 16.00h

Deze tocht start via typische landwegen naar Playa Colorada, Playa Breman naar het lange witte zandstrand van Playa Rincon. Voor deze tocht is het hebben van een beetje rijervaring aan te raden nietegenstaande ook niet ruiters regelmatig aan deze trip deelnemen.

Farm visit in the Dominican Republic

Playa Madama & Finca
Prijs USD70.00
9.30- 16.00h

Een dagtrip biedt alles van de halve dag plus een picknick op het strand en een extra tocht te paard naar een Dominikaanse finca (boerderij) waar U nog een koffie of thee wordt aangeboden. Hier maken we een wandeling op het grondgebied om te zien wat er zoal verbouwd wordt en wat het dagelijks leven hier inhoud.

 

Punto & Bergdorp
Prijs USD 70.00
9.30 - 16.30h
Een dagtrip biedt alle activiteiten van de halve dag naar het bergdorp plus alles van de tocht “Punto”. Daarbij komt dan inclusief de picknick voor s’middags.

 

view on Fronton

Playa Fronton
Prijs USD 90.00
9.00 - 17.00h

Een tocht te paard naar Playa Fronton is altijd een volledige dag. Een goede fysieke conditie is vereist om de zeer steile afdaling naar het strand te kunnen maken. Deze trip is inclusief een tocht naar “El Faro”met een onbeschrijfelijk mooi uitzicht op de baai; de bergen en het strand. Een totaal verschillende plantengroei is er te bewonderen en goed om te weten dat dit het leefgebied is van de neushoornleguanen, de soort die uniek is voor de DR en Haïti. Deze trip is inclusief een maaltijd en een verfrissende kokosnoot op het strand.
Playa Fronton is ook een goede gelegenheid om al snorkelend kennis te maken met de onderwaterwereld van dit mooie land.

Foto uitzicht op Fronton en de oceaan.

 

Overnachtingstrip
fronton beach

Playa Fronton & Boca del Diablo
Prijs USD 200

Geschikt voor avonturiers met een goede fysieke conditie. Op deze trip vertrek je te paard naar Playa Fronton via een omweg naar El Faro. We brengen de nacht door op Playa Fronton in een tent of hangmat . De volgende dag staat er een tocht tevoet naar Boca del Diablo op het programma waar we later met een pic up worden afgehaald. Deze tocht is inclusief de paarden , alles van de dag trip Playa Fronton, 3 warme maaltijden, huur van de tent of hangmat en het transport de volgende dag naar Las Galeras. Deze “all inclusive “ prijs benaderd het bedrag indien U alles zelf zou moeten organiseren maar bespaart U de tijd en de moeilijkheden hiervan. Goed te weten is dat de tocht “Playa Fronton – Boca del Diablo een 60 minuten durende makkelijke wandeling is door de tropische natuur. “Boca del Diablo” betekend “duivelsmond” en is een interessant gebied waar niet zo heel lang geleden de marmermijn nog geëxploiteerd werd.

"Hun respect, kennis en zorg voor hun dieren en omgeving heeft bij mij een diepe indruk nagelaten."

Om een excursie te reserveren met Karin (minstens een dag voordien maar beter 3 dagen van te voren) email : info@larancheta.com of telefoneer # 1 829 939 8285

best bellen voor negen uur 's morgens of na 5 uur in de namiddag

 

Gesproken talen : Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands.

trip adviser facebook hostel world YOU TUBE

©copyright 2009-2011 Between the Horns Web Design